Html sytnax Yapısı Diğer Programlama Dilleri Gibi Karmaşık Bir Yapısı Yoktur. Bunun Nedenini Açıklamak Gerekirse, Programlama Dillerinde Olduğu gibi functionlar, Değişkenler Vs. Olmadığı içindir. Html'in Belirli Ana Etikletleri Vardır. Bunları Aşağıdaki Örnekten Sırasıyla Anlatacak Olursak. <!DOCTYPE html> Etiketi İle Başlamamız Gerek. Bu Etiket Tarayıcıya Bu Sayfanın html Yapısında Olduğunda Belirtmektedir. Bir Meta Etiketidir. Meta Etiketleri Kısaca Tarayıcıya, Sunucuya Bir Şeyi Belirtirken İfade Ederken Kullandığımız Etiketlerdir. Çoğu <metasöz Dizimi İle Başlar.
Html'de Her Etikette Olmasada, İstisna Durumlar Hariç Açılan Etiket Kapatılması Gerekir. Yoksa Sayfanızda Kaymalar Veya Yazdığınız Kod Çalışmayacaktır.
Sayfasının Bütün Kodları, Bunları Bir İnsandan Örnek Alarak Açıklarsak Baş Ve Gövde Olarak İkiye Ayırırsak <html> </html> Etiketleri Bu Baş Ve Gövdenin İçinde Bunlunduğu Etiketlerdir. Bu Etiket Her Bir Sayfa İçin Bir Kere Açılması Yeterlidir.
Gelelim Html Yapımızın Baş, Beyin, Gerek Bilgilerin Tutulduğu Kısıma. Bu Kısımı <head> </head> Etiketleri İle Belirtiriz. İçerisinde Sayfamızın Başlığı, Açıklaması, Anahtar Kelimeleri, Kullanacağımız <meta> Etiketleri , Css Vs. Kullanıcının Etkilenmeyeceği Görmesinin Gerek Duyulmadığı Kısımdır.
Sayfa Hızını Etkilememek İçin Bazı Geliştiriciler Javascript Boyutu Büyük Dosyaları Footer Yani Sayfa Sonunda Çağırır. Buda Sayfanın Hızlı Yüklenmesinde Etkili Sonuçtur. Seo İçin Önemli Bir Noktadır.
Sırada Sayfamızın Gövdesi Var Bu Kısım <body> </body> Etiketleri Arasında Belirtiriz. Burada Direk Kullanıcının Göreciği Etiketler Kullanılır. Bunlara Örnek Bir image , Ses , Paragraf Vb. Gibi İçeriklerin Bulunduğu Kısımdır.
Aşağıdaki Örneği İncelerek Ve Birazda Üstüne Siz Katarak Örneklerle Daha İyi Anlayabilirsiniz.
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title>Sezai ALKAN</title>
</head>
<body>
</body>
</html>